MCE Felsőgallai Amatőrcsillagász Klub honlapja - UNREGISTERED VERSION

Tartalomhoz ugrás

Főmenü:

2016

Szakkör
 

2016. március 25 péntek

A Széchenyi István Művelődési Házban húsvéti rendezvény keretében a klubunk kvízkérdésekkel készült a látogatóknak. Az ifi csillagászaink segítettek a tesztek javításában, értékelésében.

2016. március 22 kedd

A csillagászat egyik fontos eszközéről, a távcsőcsövekről beszélgettünk. Az érdeklődők kézzel fogható közelségből megismerhettek néhány típust. A lencsés Refraktort, a tükrös Newtont, és egy katadioptrikus Schmidt Cassegraint. Ezután nagyobb obszervatóriumi teleszkópokról, óriás távcsövekről, űrtávcsövekről, és a technológia rohamos fejlődéséhez kapcsolódó jövőbeli távcső tervekről volt szó.

2016. március 9. szerda

Bicskén képviseltettük magunkat, ahol Szűcs Matyi tartott előadást egy díjnyertes szolárgráf képről, illetve hogy hogyan lett amatőr csillagász, mit ért el eddig. Az előadás után az ég alkalmas volt egy rögtönzött távcsöves bemutatóra is. A közönség soraiban gyermekek, és felnőttek is voltak.

2016. március 1. kedd

Ezen a napon a Naprendszerünk volt a téma, azon belül a kőzetbolygókkal foglalkoztunk.

2016. február 16. kedd

A felnőtt, majd az ifi amatőrcsillagász szakkörünk után az idősebbeket szólítottuk meg. Szépkorúaknak szerveztünk egy szakkör/előadás sorozatot, amelyet jellemzően két hetente tartunk majd Tatabányán a Szécherenyi István Művelődési Házban. Az első alkalom 2016. február 16-án volt. E jeles napon még a Tatabányai Közösségi Televízió is jelen volt, ezúton is nagyon köszönünk nekik. https://www.youtube.com/watch?v=2X39a_X1sQo

2016. február 7. vasárnap

Az idei évet Tatabányán az AGORA-ban kezdtük egy nagyszabású Star Wars nap kapcsán. A klubunk a tavalyi ifi amatőr csillagászainkkal részt vett a rendezvény lebonyolításában. A program szerves részét képeztük, ugyanis voltak pontgyűjtő állomások, ahol kicsik és nagyok összemérhették a tudásukat, és sok értékes nyereményt kaphattak. Az egyik ilyen állomás a mi standunk volt, ahol az épületben a távcsöveinken keresztül a filmből ismert járműveket, szereplőket lehetett felismerni, illetve szintén a film kapcsán feltett kvízkérdésekre kellett helyesen válaszolni. Rengeteg vendég, érdeklődő volt, öröm volt nézni a sok gyermeket, akik elmerültek az izgalmakban.

 
 
Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenühöz