MCE Felsőgallai Amatőrcsillagász Klub honlapja - UNREGISTERED VERSION

Tartalomhoz ugrás

Főmenü:

Programok

Bicskei Egységes Művelődési Központ és Könyvtár (2060 Bicske, Kossuth tér 20)

Március 12 (szerda) 17:00   Csillagászati előadások közérthetően.

- Előadás: Nagy Károly reformkori természettudós, csillagász és az 1848/49-es forradalom és szabadságharc
- Előadó: Horvai Ferenc csillagász, a Magyar Űrkutatási Intézet munkatársa

Ha valakinek van kedve ellátogatni Bicskére, tegye meg. A címek önmagukért beszélnek.

 

Bicskei Egységes Művelődési Központ és Könyvtár (2060 Bicske, Kossuth tér 20)

Január 25 (péntek) 17:00   Csillagászati előadások közérthetően.

- Előadás: Léteznek-e marslakók? Előadó: Horvai Ferenc csillagász, a Magyar Űrkutatási Intézet munkatársa

Ha valakinek van kedve ellátogatni Bicskére, tegye meg. A címek önmagukért beszélnek.

Nyilvános előadás: 2013. január 18. 18 óra, 18 perc!

A világ vége ismét elmaradt. Ennek okán kapóra jön, hogy 2013. január 18-án, 18 óra 18 perckor! lesz egy előadás, a világ NEM végé(k)-ről. A kezdés időpontja nem véletlenül ilyen pontos! Mindenkit szeretettel várunk!


Bicskei Egységes Művelődési Központ és Könyvtár (2060 Bicske, Kossuth tér 20)

November 30. (péntek) 17.00   Csillagászati előadások közérthetően.
-
Előadás: Kisbolygók és üstökösök - a Naprendszer apró égitestjei. Előadó: Horvai Ferenc csillagász, a Magyar Űrkutatási Intézet munkatársa

- Projektismertető: Bicske ég és föld között. (A régi csillagviszgáló felújításáról). Előadó: Ónodi Szabó Lajos  Bicske Város föépitésze


Ha valakinek van kedve ellátogatni Bicskére, tegye meg. A címek önmagukért beszélnek.

November 23-24, Tata, tópart. 24-én, szombaton, 16:30-kor mi is, az MCE Amatőrcsilagászati Klub tiszteletét teszi a rendezvényen, ahol előadást, kedvező égbolt esetén távcsöves bemuatót tatunk. Ott a helyed! Ha tudsz, távcsövet, hozz magaddal, megéri!

"A Tatai Vadlúd Sokadalom egész napos rendezvénysorozatával elsősorban a távoli északi tundrák üzenetét magukkal hozó vadludakat köszöntjük. Nem hangos fesztivál ez, nem egymást érő koncertek és kirakodóvásárok kavalkádja, mégis ünnep, igazi fesztivál ez a maga módján. Olyan fesztivál, amelyen a látványosságról és a hangulatról a sokezernyi vadlúd gondoskodik, a vendégek pedig mi, emberek vagyunk."

http://www.vadludsokadalom.hu/program.html


FIGYELEM! Két programra szeretnénk felhívni a figyelmeteket. Az egyik 2012. november 7-én, szerdán 17 órától a kertvárosi Bányász Művelődési Otthonban a Magyar Tudomány Napja alkalmából: „Felhők fölött,  föld alatt” címmel lesz egy tudományos, ismeretterjesztő, de leginkább élménybeszámoló a 2012-es CERN-i tanárprogramról. Előadó: Lábas Antalné Pém Judit.

A másik program a nagyjából szokásos időben, de szokatlan helyen lévő klubfoglalkozásunk. Sokszor beszéltünk már arról, hogy milyen jó volna meglátogatni egy csillagvizsgálót közösen. Nos, itt  a lehetőség! Egy baráti invitálásnak eleget téve Tatára fogunk ellátogatni a TIT Posztoczky Károly Csillagvizsgáló és Múzeum
-ba (Tata, Eötvös út 19 –  az Eötvös Gimnázium mellett). Lesz ott egy előadás is, dr Kálmán Béla csillagász fog beszélni az „Éltető Csillagunk a Nap” címmel. Hogy hogy, hogy nem, roppantul kapóra jön, hiszen harmadik  alkalommal lesz téma a Nap, ami azért üdvös, mert már nem ülünk majd ott úgy, mint aki még sosem hallott ilyesmikről. Ez november 9-én, pénteken, 18 órától lesz.

Ha valamelyik programra szeretnétek ellátogatni, de nehezen, vagy nem tudtok eljutni pl. a helyismeret hiánya miatt, akkor keressetek bennünket, és megszervezzük a kijutást.

Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenühöz